POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Scopul acestei politici de confidentialitate este de a va aduce la cunostinta ce date culegem prin intermediul website-ului si scopul utilizarii. Aceste informatii sunt importante. Va rugam sa le cititi cu atentie.

              Societatea noastra, COMPANIA MUNICIPALA MANAGEMENTUL TRANSPORTULUI S.A., cu sediul social in Bucuresti, Sector 1, Str. Aristide Demetriade, Nr. 2, Et. 2, sediul secundar in Bucuresti, Sector 2, Bld. Lacul Tei, Nr. 1-3, Et.11, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/13028/2017, cod unic de inregistrare 37991409, avand contul bancar nr. RO48CECEB31530RON4475953   deschis la CEC BANK Lipscani, reprezentata de Stefan Virgil, Director General,(denumita in continuare”CMMTRSP” sau “Noi”), in calitate de autor, proprietar si administrator al website-ului www.cmmtrsp.ro si in calitate de „operator” in sensul normelor instituite de legislatia nationala si de Regulamentul General privind Protectia Datelor (Regulamentul nr. 679 elaborat de Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE) (rom. RGPD, engl. GDPR), care a intrat in vigoare de la data de 25 mai 2018, respecta dreptul la viata privata al persoanelor care acceseaza website-ul si asigura protectia corecta a prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (DCP) pentru vizitatori si utilizatori.

DEFINITII:

 -CMMTRSP-abreviere folosita pentru website: COMPANIA MUNICIPALA MANAGEMENTUL TRANSPORTULUI S.A. BUCURESTI;

 -Vizitatori – persoane care accesează pagina www.cmmtrsp.ro, anonimi;

 -Utilizatori – persoane care utilizeaza site-ul si completeaza formularele de contact din website;DPO-o    -GDPR-Regulamentul General privind Protectia Datelor (Regulamentul nr. 679 elaborat de Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE) (rom. RGPD, engl. GDPR);

-Specialist IT- angajat specialist in tehnologia informatiilor(abreviat IT);

-Adresa IP- Acest numar este un numar utilizat in exclusivitate de catre toate echipamentele ce tin de tehnologia informatiei (imprimante, routere, modemuri, calculatoare etc.) ce le permite sa se identifice si sa comunice intre ele intr-o retea de calculatoare;

-ANSPDPC- Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Desi puteti accesa continutul website-ului fara a furniza vreo informatie personala, cu exceptia cookie-urilor si IP-ului (in acest sens va rugam sa consultati Politica de Cookie pentru detalii suplimentare), care ar putea intra in categoria datelor cu caracter personal (vizitator), in cazul in care completati online informatii cu caracter personal, societatea noastra le poate utiliza ulterior in scopul declarat in acest document. Datele dvs. personale vor fi prelucrate exclusiv in baza consimtamantului acordat in mod expres si neechivoc pentru aceasta prelucrare. Prin urmare, punerea la dispozitie a datelor/informatiilor solicitate prin intermediul site-ului www.cmmtrsp.ro este considerata ca reprezentand consimtamantul dumneavoastra expres pentru ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de  CMMTRSP, in conformitate cu scopurile mentionate mai jos. Atentionam vizitatorii si utilizatorii in mod expres ca toate prelucrarile de date cu caracter personal se refera exclusiv la persoane care au implinit varsta de 16 ani. Utilizarea site-ului de catre copiii care nu au împlinit varsta de 16 ani este interzisa. In cazul in care are totusi loc o asemenea situatie, avand consecinta procesarea datelor cu caracter personal ale copiilor sub 16 ani, vom sista procesarea acestor date imediat ce vom afla un astfel de fapt. Raspunderea pentru utilizarea site-ului de catre copii apartine in exclusivitate parintilor. Responsabilul cu protectia datelor personale (DPO) poate fi contactat la adresa: e-mail:office@cmmtrsp.ro.

            Datele personale pe care le solicitam prin completarea formularelor de comunicare din website-ul www.cmmtrsp.ro sunt:

· numele si prenumele;

 · adresa e-mail;

 · numarul de telefon.

In cazul in care nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs. personale, va rugam sa nu completati formularul de utilizator pe site. Ne puteti transmite mesajul dvs. prin e-mail sau telefonic, utilizand datele inscrise pe site. Pentru situatiile in care datele dvs. personale sunt completate de o terta persoana, nu ne asumam responsabilitatea in ceea ce priveste autorul inscrierilor.

Datele personale pe care ni le furnizati, prin completarea formularului de utilizator de la sectiunea respectiva din site, sunt prelucrate:

 · pentru inregistrarea dumneavoastra ca beneficiar al serviciilor on-line;

 · pentru a primi informatii ulterioare prin e-mail referitoare la campaniile noastre de marketing, exprimandu-va acordul in mod liber, prin accesarea formularului existent online;

 · pentru cunoasterea preferintelor dvs., exprimandu-va acordul in mod liber prin accesarea formularului existent online;

 · pentru a ne putea transmite comentarii cu privire la serviciile  noastre;

 · pentru a va transmite newsletter – scrisoarea periodica transmisa prin e-mail prin care veti fi informati despre toate noutatile aparute, exprimandu-va acordul in mod liber prin accesarea formularului existent online;

 · pentru corespondenta ulterioara cu dvs.;

 · pentru transmiterea ofertelor solicitate, in mod special prin intermediul comentariilor scrise pe site; parcurgerea etapelor premergatoare incheierii unui contract;

 · in scopul solutionarii diferitelor cereri/intrebari/sesizari/plangeri formulate de utilizatori;

· pentru interesul legitim al societatii; ex.: in scopul constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie, in scopuri administrative interne, pentru facturarea serviciilor prestate si efectuarea platilor aferente; pentru protejarea dreptului de autor si a drepturilor conexe;

 · pentru a putea fi pus in contact direct cu reprezentantii CMMTRSP.

Colectarea si prelucrarea datelor personale se face respectand normelor instituite de Uniunea Europeans si legislatia nationala, astfel:

· Directiva 95/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

 · Regulamentul (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) (Text cu relevanţă pentru SEE), cu mentiunea ca acesta intra in vigoare de la data de 25.05.2018;

 · Constitutia Romaniei, republicata (art. 26);

· Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

 · Legea nr. 287/2009 din 17 iulie 2009 privind Codul Civil, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

 · Legea nr. 134/2010 privind Noul Cod de Procedura Civila, republicata;

 · Legea nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si reglementari subsecvente acesteia (Decizii ale ANSPDCP). In cazul vizitatorilor site-ului,  CMMTRSP  nu cunoaste date despre acestia, cu exceptia adresei IP si a cookie-urilor (pentru detalii suplimentare va rugam sa consultati politica de confidenţialitate cu privire la modulele cookie), dar monitorizeaza numarul vizitatorilor si sectiunile din site care sunt vizitate in scop statistic.

      Societatea CMMTRSP urmareste interesul legitim al comunicarii usoare cu clientii sai, atragerea de noi clienti si monitorizeaza utilizarea site-ului de catre vizitatori, pentru desfasurarea activitatii economice curente.

Datele personale inscrise de dvs pe acest website sunt vazute si de catre alte persoane juridice, operatorii nostri asociati sau imputerniciti, dupa cum urmeaza:

 - Operatori asociati: reteaua de distributie si service;

 -Categorii de operatori imputerniciti:

 · programatori si dezvoltatori IT care se ocupa de mentenanta, modificarea aplicatiei, actualizari, actiuni realizate de furnizorul selectat pentru asigurarea mentenantei siteului web;

· specialisti IT care se ocupa de securizarea infrastructurii;

 · specialisti in securitate care se ocupa cu auditarea instrumentelor de securitate utilizate, efectuata doar la cerere si pentru a preveni aparitia de vulnerabilitati cibernetice, realizata de furnizorul selectat in acest sens.

Datele personale pe care ni le-ati furnizat sunt stocate la nivel fizic pe adresa e-mail (Outlook) a angajatului care v-a transmis raspunsurile din partea operatorului asociat respectiv, pe o singura adresa a prestatorului de servicii, iar la nivel general pe un server de web situat pe teritoriul UE, sub administrarea furnizorului de servicii gazduire website si cu acces permis operatorilor asociati si care indeplineste cele mai inalte standarde de securitate acceptate la nivelul actual al industriei IT. In cadrul acestor procese de transfer pe server este posibil ca datele dumneavoastra sa fie transferate strict in scopurile enumerate si în conditiile prevazute in politica de confidentialitate a societatii.

           Perioada in care vom pastra datele utilizatorilor pe site este determinată dupa urmatoarele criterii:

 1. In cazul in care se solicita oferta, datele se pastreaza pe o perioada necesara finalizarii relatiei dintre ofertant si client;

 2. In cazul clientilor care au finalizat perioada de ofertare cu semnarea unui contract – pe o perioada egala cu durata contractuala, plus perioada necesara pentru respectarea prevederilor legale referitoare la arhivare si la protectia intereselor societatii;

 3. Pentru ceilalti utilizatori, care nu indeplinesc criteriile de la punctul 1 si de la punctul 2 de mai sus, datele vor fi prelucrate de catre companie fara o limitare de perioada, cu posibilitatea de retragere a consimtamantului dvs. in orice moment, care in plus va fi readusa in vederea dvs. la o frecventa de cel mult 5 (cinci) ani.

4. In cazul vizitatorilor ocazionali nu se colecteaza si nu se stocheaza date cu caracter personal, cu exceptia cookie-urilor si adresei IP – aspect care se va avea in vedere in Politica de utilizare cookie.      CMMTRSP  nu va divulga datele dvs. personale pentru a fi utilizate de catre terti, in afara celor mentionati. Este posibil ca datele personale colectate sa fie utilizate doar partial (ex: e-mail – se utilizeaza numai numele si prenumele, formula de adresare domn/doamna si adresa e-mail). Utilizatorii site-ului www.cmmtrsp.ro au posibilitatea exercitarii urmatoarelor drepturi in relatie cu  CMMTRSP :

 -Dreptul de acces la datele personale - reprezinta dreptul de a avea acces la datele din formularul completat; in cazul in care considerati ca aceasta Politica de confidentialitate nu este suficient de clarificatoare, puteti avea acces la informatii prin transmiterea unei cereri la adresa office@cmmtrsp.ro de unde puteti afla:

            - Care e scopul prelucrarii datelor personale?

            - Ce categorii de date cu caracter personal sunt in cauza?

- Care sunt destinatarii carora le-au fost furnizate datele cu caracter personal?

 - Care este perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal?

-Dreptul la rectificarea datelor – in cazul in care sesizati ca datele dvs. personale sunt inexacte sau incomplete, aveti dreptul de a solicita rectificarea sau completarea acestora prin transmiterea unei solicitări la adresa: office@cmmtrsp.ro.

        In cazul in care datele cu caracter personal nu sunt introduse de dvs., ca persoana vizata, aveti dreptul de a solicita orice informatii disponibile cu privire la originea lor, iar acestea va vor fi furnizate in masura in care sunt disponibile si numai daca se poate identifica autorul furnizarii datelor. Puteti solicita separat sa cunoasteti daca sunt prelucrate sau nu, iar in caz afirmativ, puteti solicita accesul la acestea, precum si anumite informatii despre acestea. La solicitarea dumneavoastra veti putea primi si o copie a formularului completat. Trebuie sa cunoasteti ca orice rectificare se va putea face intr-o perioada de minimum o luna, dar, in conditii speciale acest termen poate fi extins la doua luni, situatie in care va vom informa cu privire la prelungire. De asemenea, in cazul in care nu vom da curs cererii dumneavoastra de rectificare sau nu va vom raspunde, dar si in cazul in care nu vom ajunge la o intelegere in privinta termenului de rectificare, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si la o cale de atac in instanta.

           Dreptul la stergerea datelor sau “Dreptul de a fi uitat” – este dreptul dumneavoastra de a obtine din partea societatii noastre stergerea datelor cu caracter personal de pe site, fara intarzieri nejustificate, iar noi, ca operatori, avem obligatia de a da curs cererii in cazul in care exista unul dintre motivele:

 · datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;

 · va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea;

 · atunci cand va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra;

 · cand exista neclaritati legate de legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal;

 · daca intervine o obligatie legala pe care o vom respecta in calitate de operator;

 · daca datele cu caracter personal apartin unor copii, cu varsta sub 16 ani, iar parintii sau persoanele care exercita drepturile parintesti isi retrag consimtamantul acordat. La randul nostru, in functie de tehnologia disponibila si de costul implementarii, vom lua masuri rezonabile, inclusiv masuri tehnice, pentru a informa toti procesatorii care au avut acces la datele personale ca ati solicitat stergerea acestora, inclusiv a copiilor sau link-urilor care fac trimitere la datele respective.

 Situatiile în care NU avem obligatia de a da curs cererii dumneavoastra de a sterge datele personale sunt:

 - exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;

 - respectarea unei obligatii legale;

- motive de interes public, in domeniul sanatatii publice;

- scopuri de arhivare in interes public, cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice;

 - constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

        Dreptul la restrictionarea accesului la datele personale – semnifica una dintre urmatoarele situatii:

 · in cazul rectificarii datelor incorecte sau inexacte, puteti solicita sa se restrictioneze accesul la acestea in perioada necesara verificarii datelor si rectificarii;

 · daca descoperiti ca prelucrarea este ilegala, dar totusi nu doriti stergerea datelor cu caracter personal, solicitand în schimb restrictionarea utilizarii lor;

 · daca societatea noastra nu mai are nevoie de datele personale sau s-a implinit termenul de stocare, insa dvs. doriti sa le pastram pentru a le utiliza la o actiune in instanta;

 · daca sunteti impotriva prelucrarii, in continuare, puteti solicita restrictionarea accesului la datele dvs. personale atat timp cat verificam daca drepturile noastre legitime ca operatori prevaleaza asupra dreptului dvs. de a va opune prelucrarii.

De asemenea, daca exista situatia ridicarii restrictiei la prelucrare, va vom informa in timp util. Dreptul de a va retrage consimtamantul - pentru prelucrarea datelor numai in cazul in care datele dvs. se proceseaza ca urmare a acordului exprimat, in orice moment aveti posibilitatea de a transmite un e-mail la adresa office@cmmtrsp.ro prin care sa ne anuntati ca nu mai sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale. Email-ul trebuie sa includa informatii despre datele cu caracter personal pentru care doriti sa va retrageti consimtamantul, scopul in care acestea au fost furnizate si canalele de comunicare pentru care optati a va retrage consimtamantul. Retragerea acordului/consimtamantului prelucrarii datelor dvs. personale are ca efect incetarea comunicarilor si prelucrarii, precum si a colaborarii. Retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia. Dreptul la portabilitatea datelor – reprezinta posibilitatea pe care o aveti de a primi datele furnizate in formatul utilizat de noi in mod curent, dar care poate fi citit automat. De asemenea, aveti posibilitatea de a ne solicita ca aceste date sa le transmitem – sa le portam – automat altui operator (entitate juridica), asa cum ne veti indica. Dreptul de a va opune prelucrarii – se aplica doar pentru situatiile sau cazurile particulare in care va aflaţi; reprezinta dreptul dvs. de a ne solicita sa nu prelucram datele dvs in scopul crearii de profiluri. Exceptie de la aceasta regula face situatia in care exista motive legitime care prevaleaza asupra dreptului dvs. la opozitie, cum ar fi: constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta al dvs. sau al altui utilizator. Toate drepturile mentionate mai sus se execita prin transmiterea unei cereri scrise, datate si semnate la sediul  CMMTRSP  din Sector 2, Bld. Lacul Tei, Nr. 1-3, Et.11, Bucuresti sau la adresa de email: office@cmmtrsp.ro cu referinta "solicitare GDPR”, cu exceptia dreptului de a va adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si justitiei (prin exercitarea unei singure cai de atac), care se exercita prin cerere scrisa inaintata autoritatii competente. Cererile adresate la intervale mai mici de 30 de zile pot fi respinse daca sunt neintemeiate sau abuzive, in special din cauza caracterului repetarii acesteia. In toate situatiile, daca avem dubii cu privire la identitatea solicitantului, putem solicita informatii suplimentare pentru confirmarea identitatii.

 

UTILIZAREA WEBSITE-ULUI

            In mod implicit, site-ul www.cmmtrsp.ro utilizeaza diferite tipuri de cookie-uri functionale pentru a imbunatati experienta dvs. in utilizarea acestui site. Pentru mai multe informatii despre politica noastra de cookie sau despre cookie-urile utilizate si modalitatile de activare/dezactivare, va rugam sa consultati politica de cookie-uri disponibila pe website-ul nostru. Prelucrarea mesajelor prin e-mail se face doar in scopul desfasurarii corespondentei cu dvs. Daca echipa ce raspunde de gestionarea mesajelor primite nu va poate raspunde la intrebare, aceasta va trimite e-mailul dvs. altui serviciu intern sau externalizat. Puteti fi informat prin e-mail care este acest serviciu si despre faptul ca cererea dvs. va fi preluata de acel serviciu. Daca aveti intrebari in legatura cu prelucrarea corespondentei dvs. si a datelor cu caracter personal, le puteti include in mesajul pe care ni-l adresati.  Vom dezvalui datele dvs. personale catre entitati din afara  CMMTRSP, in cazul in care consideram, cu buna-credinta, ca accesarea, utilizarea, pastrarea sau dezvaluirea informatiilor respective sunt necesare in mod rezonabil sau sunt solicitate pentru:

 · respectarea legii, parcurgerea unei proceduri legale judiciare sau administrative sau la solicitarea oricarei autoritati indreptatite;

 · prevenirea sau combaterea fraudelor informatice, a problemelor de securitate informationala sau de ordin tehnic;

 · protejarea impotriva incalcarii drepturilor, proprietatii sau sigurantei companiei  CMMTRSP, a utilizatorilor nostri, asa cum se stipuleaza sau se permite prin lege.

         Politica noastra de confidentialitate nu se aplica serviciilor oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv produselor sau paginilor de internet care va pot fi afisate in rezultatele cautarii, paginilor de internet care pot include serviciile CMMTRSP  sau alte pagini de internet conectate din cadrul serviciilor noastre. Politica noastra de confidentialitate nu include practicile referitoare la informatii care apartin altor companii si organizatii care fac reclama serviciilor noastre si care pot utiliza cookie-uri, etichete pixel si alte tehnologii pentru a afisa si a oferi anunturi relevante. Politica noastra de confidentialitate se poate modifica periodic. Drepturile dvs. in baza acestei Politici de confidentialitate pot fi diminuate sau extinse conform noilor reglementari legislative. Orice modificari aduse Politicii de confidentialitate vor fi postate pe pagina web www.cmmtrsp.ro si, in cazul in care modificarile sunt importante, vom furniza o notificare prin e-mail privind modificarile aduse Politicii de confidentialitate. Continuarea accesului dvs. la continutul site-ului www.cmmtrsp.ro constituie un accept al politicii noastre de confidentialitate. Pentru orice sugestii sau reclamatii cu privire la continutul politicii de confidentialitate, va rugam sa ne contacti la adresa de e-mail office@cmmtrsp.ro. In ipoteza in care datele dv. personale au suferit modificari, iar pe cale de consecinta se impune actualizarea acestora, va adresam rugamintea de a ne comunica cu operativitate acest lucru, la urmatoarea adresa: Sector 2, Bld. Lacul Tei, Nr. 1-3, Et.11, Bucuresti, cu mentiunea clara pe plic „Solicitare GDPR” sau prin e-mail la adresa: office@cmmtrsp.ro. Termenul general de stocare este pe toata perioada colaborarii, cat si ulterior, pe o perioada rezonabila, determinata dupa criteriile specifice inscrise mai sus, dupa care vor fi sterse sau anonimizate, dupa caz.

 

              Responsabil cu Protectia Datelor cu Caracter Personal

                                                                           Ovidiu CATAN

Contact

Acord Salvare Date Da Nu

CMMTRSP vă asigură că datele cu caracter personal pe care le furnizați în cadrul formularului de contact, vor fi tratate în conformitate cu prevederile GDPR și cu politica companiei privind protecția datelor personale (vezi secțiunea de la ”informații publice” din prezentul site), siguranța acestora fiind o prioritate pentru compania noastră. De asemenea, prin selectarea răspunsului DA la ”Acord Salvare Date” vă exprimați acordul ca datele cu caracter personal din cuprinsul formularului de contact să fie prelucrate de către CMMTRSP în scopul evidenței și corespondenței cu vizitatorii site-ului, îmbunătățirii serviciilor oferite clienților sau alte scopuri în care este necesară pentru realizarea intereselor legitime ale CMMTRSP.

Adresa sediu social: B-dul. Lacul Tei, nr. 1 - 3, et.11, Sector 2, Bucuresti, Romania
Adresa sediu secundar: B-dul. Timisoara, nr. 161-163, Sector 6, Bucuresti, Romania
Adresa sediu secundar: B-dul. Metalurgiei nr. 69-71, Drumul Jilavei nr. 127, B-dul. Metalurgiei nr. 67A, Sector 4, Bucuresti, Romania
Tel: 031 069 9387
E-mail: office@cmmtrsp.ro

Program de functionare:
Luni- 08:30-16:30
Marti- 08:30-16:30
Miercuri- 08:30-16:30
Joi- 08:30-16:30
Vineri- 08:30-16:30
Date companie:
Cod Unic de Inregistrare: 37991409
Nr. Inregistrare Registrul Comertului: J40/13028/2017
Sediu social: B-dul. Lacul Tei, nr. 1-3, et.11, Camerele 10, 11, 12; Sector 2, Bucuresti, Romania

Holding Bucuresti

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#